Vaste lasten verlagen
Snelle service
24/7 Bereikbaar via e-mail
Duurzaam en milieuverantwoord ziekenhuisafval laten verwerken tegen een goede prijs. Bij Vergelijkjeafval.nl brengen we verschillende afvalverwerkers in kaart. Afvalverwerkers van ziekenhuisafval moeten zich houden aan de Richtlijn decontaminatie-apparatuur ziekenhuisafval. Wij vergelijken deze aanbieders op kwaliteit en ledigingen en adviseren vrijblijvend welke partij het voordeligste is voor de verwerking van ziekenhuisafval.
Aan afvalkosten ontkom je nu eenmaal niet. Maar waarom zou je er te veel voor betalen?
Wil je ook besparen op je afval? Vul dan onderstaand formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend een vergelijking!
Liever niet je factuur uploaden? Maak dan hier een afspraak!
Ziekenhuisafval dient conform de Richtlijn decontaminatie-apparatuur gescheiden en verwerkt te worden. Hierbij is kwaliteit, continuïteit, milieuzorg en veiligheid van de afvalverwerking zeer belangrijk en dient gewaarborgd te worden door de betreffende afvalverwerkingsbedrijven. Wanneer wij verschillende afvalverwerkers vergelijken, letten we er altijd op dat deze richtlijnen door de betreffende partijen worden nageleefd. Vervolgens rapporteren we onze bevindingen en brengen we advies uit over de verschillende tarieven en aanbieders in de regio. Op basis hiervan kan een keuze gemaakt worden uit de verschillende aanbieders. Een collectief contract afsluiten is ook mogelijk. Onze collectieve contracten zijn vaak veel goedkoper, doordat we voor grote groepen kunnen aanbieden. Hierdoor zijn onze tarieven zeer scherp en kunnen we de prijs laag houden.
Een zorginstelling mag bepaalde afvalstoffen bewerken om infectierisico te beperken. Afvalstoffen met een infectierisico (Eural 180103) mogen gedecontamineerd worden. De voorwaarden hiervoor staan beschreven in de Richtlijn decontaminatie apparatuur ziekenhuisafval. Na het decontamineren heeft het afval geen risico meer en mag daarna naar een gewone afvalverbrandingsorganisatie worden afgevoerd. Overigens moet de gedecontamineerde afvalstroom wel gescheiden blijven van anders afval, en de stroom moet herkenbaar blijven in de afvalverwijderingsketen. Er kan ook sprake zijn van andere soorten risicohoudend medisch afval (RMA). Denk aan viraal of bacteriologisch besmet afval, afval van cytostatica (behandeling van kanker), spuiten zonder naald, lichaamsvochten en geabsorbeerd of gedroogd bloed. Deze afvalsoorten dienen verplicht verbrand te worden op extreem hoge temperaturen in speciale ovens met energierecuperatie.Dit afval kan bijvoorbeeld afgevoerd worden in een geel medisch vat van 30L, 50L of 60L (UN-gekeurd) of een medische kartonnen doos van 45L.
Er zijn verschillende soorten afval waar een zorginstelling mee te maken krijgt, die geen infectierisico hebben. Deze afvalsoorten vallen onder Euralcode 180104. Voorbeelden hiervan zijn;
Deze afvalsoorten kunnen in een medische afvalcontainer afgevoerd worden.
Wil je kosten besparen op medisch afval, zoals medicatie afval, en wil je weten welke container voor jullie zorginstelling het voordeligst is? Wij voeren deze analyse graag voor je uit! Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een kosteloze vergelijking.
Bij vergelijkjeafval.nl bespaar je op je afvalkosten. Daar ga je toch niet te veel voor betalen? Neem gemakkelijk contact met ons op en wij beantwoorden al je vragen.
KvK: 88854973
BTW: NL864801014B01
Navigatie